Baby’s slapen veel! Dat is belangrijk voor de ontwikkeling. Maar hoe zorg je ervoor dat je baby lekker gaat slapen in zijn eigen bedje? En hoe weet je zeker dat je kindje veilig slaapt? De Slaapwikkel kan je hierbij helpen. Het is een een katoenen wikkel waarin je je baby veilig en comfortabel op de rug of zij kan laten slapen. In deze blog geef ik je 10 voordelen om je baby in de Slaapwikkel te laten slapen.

1. Een betere nachtrust voor je baby…. en jou

De komst van een baby wakkert bij de meeste ouders onrustgevoelens aan. Ligt je kindje wel warm en comfortabel? Kan hij niet onder het beddengoed wegglijden? Is hij op zijn buik gerold en kan hij misschien niet meer terug?
Met de slaapwikkel weet je zeker dat je kindje ‘s ochtends nog op dezelfde manier in bed ligt, als waar je hem ’s avonds hebt neergelegd. En dat slaapt een stuk prettiger….niet alleen voor je baby, maar ook voor jezelf.

2. Voorkomt buikslapen

Baby’s slapen het veiligst op de rug. Leg je baby daarom altijd op de rug te slapen.
Maar wat als je baby niet blijft liggen op de rug? En misschien wel het hele bedje door rolt of zelfs naar de buik rolt?

Dan is de Slaapwikkel een perfect hulpmiddel. In de Slaapwikkel slaapt je baby veilig op de rug en kan niet omdraaien naar de buik. Dit vermindert niet alleen de kans op wiegendood. Maar zorgt ook voor een betere slaap voor je baby en voor jou.

3. Geeft geborgenheid – net als in de baarmoeder

Je baby heeft negen maanden veilig en geborgen in je buik gezeten en al die tijd de veilige omarming van de baarmoeder gevoeld.
Na de geboorte komt je baby in een hele grote wereld en kan het de veilige, warme en geborgen baarmoeder missen.

De Slaapwikkel helpt om dit geborgen gevoel te geven. De katoenen wikkel die om de buik van je baby zit geeft je baby het warme, veilige en knusse gevoel. Dit maakt de overgang van de baarmoeder naar slapen in het eigen bedje minder groot en zorgt voor een betere slaap.

4. Je baby slaapt veilig op een helling

Heeft je baby last van reflux, veel spugen of verkoudheid? Dan kan het helpen om je baby op een heling te laten slapen.
Maar je loopt het gevaar dat je baby naar beneden kan glijden en onder de dekens kan raken.

In de slaapwikkel kan dit niet gebeuren. De slaapwikkel zorgt ervoor dat je baby veilig op de helling slaapt en minder last heeft van reflux, spugen of verkoudheid.

5. Vermindert het risico op een scheef of afgeplat hoofdje

Heeft je baby last van een voorkeurshouding en hierdoor een scheef of afgeplat hoofdje? Het advies is dan om je baby op de rug te laten slapen met het hoofdje gedraaid naar de niet voorkeurskant.
Maar wat als dit niet lukt? En je baby ondanks diverse pogingen en verplaatsingen van het bedje,  het hoofdje telkens weer terug draait naar de voorkeurskant.

Dan kan de Slaapwikkel helpen. In de slaapwikkel leg je je baby veilig op de zij met het hoofdje naar de niet voorkeurskant, dit vermindert een scheef of afgeplat hoofdje.

6. Past om (bijna) ieder matras

Dat is makkelijk! Je hebt geen apart matras of bedje nodig want de slaapwikkel is te gebruiken voor een wiegmatras, ledikantmatras en eenpersoonsmatras.
Het is katoenen wikkel die je met klittenband om het matras vastmaakt. Dankzij het verstelbare klittenband past deze matraswikkel om ieder wiegmatras en ledikantmatras.
En zelfs om een eenpersoonsmatras wanneer je de Travel maat hebt.

7. Gemakkelijk mee te nemen (past in je handtas)

Sjouwen met een campingbedje is verleden tijd wanneer je de slaapwikkel gebruikt. Want de slaapwikkel weegt maar 600 gram en past gemakkelijk in je handtas.
Zo heb je altijd je campingbedje bij de hand. Hoe handig is dat?!

8. Beperkt de ontwikkeling van je baby niet

Een pasgeboren baby kan nog niet veel zien. Met de handjes en voetjes tasten ze de omgeving af en vinden het heerlijk om huidcontact te hebben. Dit is ook belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. In de Slaapwikkel heeft je baby de armpjes en beentjes vrij. Je baby wordt niet belemmert in de bewegingsvrijheid wat weer beter is voor de ontwikkeling.

9. Te gebruiken vanaf de geboorte tot 24 maanden

Als je zwanger bent moet je ineens een heleboel spullen aanschaffen. Sommige spullen gebruik je maar enkele maanden en soms maar enkele weken!
De slaapwikkel is een eenmalige aanschaf en kan je gebruiken vanaf de geboorte tot 24 maanden. Want niet alleen de matraswikkel heeft verstelbare klittenband, ook de babywikkel die om het lijfje van je baby gaat is verstelbaar met klittenband en groeit zo mee met je baby. En is je baby groter en past hij niet meer in de kinderwikkel? (vaak rond de 6 maanden). Dan verruil je de babywikkel voor de kinderwikkel, deze je kan gebruiken tot 24 maanden. 

10. Gemakkelijk te wassen in de wasmachine

Ongelukjes in bed? Geen probleem! De Slaapwikkel is gemaakt van 100% katoen en is gemakkelijk te wassen in de wasmachine op 60 graden. Ook kan hij in de droger.

Je ziet dat er genoeg redenen zijn om je baby te laten slapen in de Slaapwikkel. Twijfel niet, want er zijn geen nadelen. Hoe eerder je ermee begint, hoe beter jullie nachtrust.