arrow-left arrow-right

Het ontstaan van Snoozzz 

Na de geboorte van onze zoon Tom stond mijn wereld op zijn kop. Van een zestig uurige werkweek bij een groot telecombedrijf naar de grootste verantwoordelijkheid in je leven: Moeder van een knap, klein, lief en onschuldig baby…Dat was een hele omschakeling. Ik was gewend overal een oplossing voor te bedenken, maar voor de krampjes en het velen spugen van Tom kon ik de oplossing niet snel genoeg vinden. Ook vond Tom de wereld reuze interessant en wilde alles wat er om hem heen gebeurde ervaren en beleven. Het gevolg…. een huilbaby met slapeloze nachten en dagen. De bekende Rust en Regelmaat was niet de oplossing. Na een lange zoektocht zijn we uiteindelijk  via de kinderarts bij een speciale babyfles gekomen die ervoor zorgde dat Tom minder last kreeg van darmkrampjes. Ook adviseerde deze kinderarts om het hoofdeinde van het ledikant van Tom omhoog te zetten waardoor Tom op een helling slaapt en de melk in het maagje blijft. De melk bleef wel in het maagje, maar Tom bleef niet op dezelfde plek liggen. Hij gleed telkens  naar beneden. Het bedje op een speciale manier opmaken werkte niet. Maar gelukkig waren de krampjes verdwenen en hadden we enige nachtrust.

Twee jaar later werd onze tweede zoon Ralph geboren. Na de borstvoeding werd Ralph gevoed met de bijzondere fles die we voor Tom hadden gebruikt, en gelukkig geen darmkrampjes voor Ralph! Maar de slapeloze nachten waren er zeker…. Ralph was een vrolijke, bewegelijke baby, ook in bed. Hierdoor kwam het regelmatig voor dat Ralph klem zat met zijn armen of benen tussen de spijlen van het bedje, of dat hij met zijn hoofd aan het voeteneinde lag.  Dan begon hij te huilen en moesten wij hem weer recht leggen. Ook als hij niet huilde ging ik regelmatig kijken of alles wel goed was met Ralph. Op advies van het consultatiebureau hebben we diverse inbakerdoeken gebruikt, maar dat was niets voor Ralph. Hij was daar veel te vrolijk en bewegelijk voor en wilde niet beperkt worden. Het  gebruik van een inbakerdoek was ook gevaarlijk omdat Ralph al heel snel naar zijn buik kon rollen. We hebben toen zelf een wikkel gemaakt om Ralph veilig op de rug te laten slapen waarin hij zijn armen en benen vrij kon bewegen: De eerste Slaapwikkel… Wat een uitvinding! Ralph kreeg de geborgenheid  die hij nodig had, zonder enige beperkingen in zijn bewegingsvrijheid. De welverdiende nachtrusvoor Ralph en voor ons was een feit. Heerlijk om te kunnen genieten van een vrolijke uitgeslapen baby, die lange tijd met veel plezier in zijn unieke slaapwikkel heeft geslapen.

Bij de overgang naar het grote bed was deze slaapwikkel ook een geweldige uitkomst. Want bewegelijk was Ralph nog steeds… maar in de slaapwikkel die ook om het ledikant matras past, kon Ralph nooit uit zijn bed rollen. En zorgde de slaapwikkel voor goede nachtrust ook tijdens de overgang van het ledikant naar het grote bed.

Achteraf gezien was de slaapwikkel voor Tom ook een geweldige uitkomst. Want voor kinderen die last hebben van veel spugen ofwel reflux, is de Slaapwikkel een heel mooi hulpmiddel. In de slaapwikkel kon Tom niet meer naar beneden glijden in zijn bedje en had hij een nog betere nachtrust.

 

Babyproduct van het jaar

Omdat we uit onze omgeving veel positieve reacties kregen op onze slaapwikkel, besloten we ons idee te toetsen op ’s werelds grootste babyvakbeurs ‘Kind und Jugend’ in Keulen. We werden laaiend enthousiast ontvangen. Ons idee viel zelfs zo in de smaak dat het genomineerd werd voor ‘beste babyproduct van het jaar’, nog voor het in productie was. Het was alleen nog maar een idee!

We besloten de sprong in het diepe te wagen en onze banen op te zeggen, het avontuur tegemoet. En iedere dag nog werken we als familiebedrijf met veel passie en plezier aan onze producten!

Wereldwijde belangstelling
Inmiddels wordt onze slaapwikkel wereldwijd verkocht en met het grootste plezier gebruikt. Sinds 2015 zijn we in meer dan 30 landen verkrijgbaar, van Frankrijk en Duitsland tot Japan. Inmiddels verkopen we onze slaapwikkel ook in Amerika, onder de naam Reste. Wil jij ook de veiligheid en het comfort van de Snoozzz producten voor jouw baby? Kijk op onze site. Er zit vast iets bij waar jij of je kindje blij van wordt!

Samenwerking met Stichting Wiegedood
Snoozzz werkt nauw samen met Stichting Wiegedood en First Candle, de Amerikaanse stichting voor wiegendood.

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Heb je vragen over de Snoozzz producten, ons bedrijf, Wiegedood of wil je jouw Snoozzz ervaring met ons delen? Laat het ons weten! We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal en willen graag onze kennis met je delen. En wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwste Snoozzz ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, volg ons blog en wordt vrienden met ons op Facebook. Hier kun je ook de Snoozzz ervaring van vele enthousiaste gebruikers lezen. We hopen dat jij net zo blij met ons bent!

— Het Snoozzz Team