Waarom bevallen in de winter zo zijn voordelen heeft!

Of je nu een baby in de zomer of winter krijgt, het is altijd iets magisch. Nou ja bevallen niet altijd natuurlijk, en de nasleep ervan mag ook wel iets minder, maar dan is het feest. En ook al zijn de meningen erover verdeeld, in de winter bevallen heeft ook zo zijn voordelen!

bevallen in de winter

Lekker binnen kroelen
Er is niets fijner de eerste weken dan lekker veel knuffelen met dat kleine mensje dat in je leven is gekomen. En als het buiten koud en guur is, wordt het nog aantrekkelijker om samen onder de dekens te kruipen, dicht tegen elkaar aan. Je hebt uitgebreid de tijd om elkaar beter te leren kennen. En iedere dag pyamadag!

Beter slapen
Uit onderzoeken is gebleken dat we ’s winters beter slapen. Baby’s dus ook! Die gebroken nachten worden als het goed is dus iets afgezwakt…als het goed is. Het zal wel iets te maken hebben met de grote winterslaap? We zijn allemaal zoogdieren toch?

Tijd om te herstellen
Je hebt in de winter alle tijd om op je gemak te herstellen zodat je weer de oude bent bij de eerste rokjesdag van het jaar, genoeg tijd om weer bikiniproof tevoorschijn te komen. Misschien geef je tegen die tijd al geen borstvoeding meer en kun je direct je eerste wijntje op het terras bestellen.

Goed ingepakt
Wil je toch graag even naar buiten en durf je de kou te trotseren? Dan is dat je kans om je baby lekker warm in te pakken. In een warme wikkeldoek met die schattige slofjes en die gave muts in de kinderwagen of lekker knus in een draagzak. Zo blijf jij ook lekker warm! Die extra warmte is nu wel fijn, in tegenstelling tot de zomer als je van een draagzak juist peentjes zweet. en… vergeet niet de handige Snoozzz luiertas mee te nemen, met de uitneembare organizer met veel verschillende vakjes en uiteraard een verschoningsmatje.

Wennen aan de eerste zonnestralen
Het tere babyhuidje is natuurlijk nog niks gewend. In de zomer is de zon meteen heel fel voor zo’n kleintje en moet je smeren, smeren, smeren. In de winter kan je kindje juist rustig wennen aan de zon en de extra vitamine D meteen opnemen. En dan kun je in de zomer meteen dat schattige badpakje uit de kast halen! En ook jij hoeft minder bang te zijn voor pigmentvlekken nu.

Een goede workout
Wandelen in de winter is ook een goede workout. Want hé, je hebt het koud dus je wilt zo snel mogelijk weer naar binnen. Stevig doorstappen dus en snel die zwangerschapskilo’s verbranden!

In de winter heb je in ieder geval ook minder last van dikke voeten en met je dikke buik zweten in de hitte tijdens de laatste loodjes. Ideaal eigenlijk!