6 tips om veilig en lekker te slapen!

De kans is groot dat meer quality time met de kinderen en gezin bovenaan het lijstje van goede voornemens voor 2022 staat. Waarschijnlijk gevolgd door het perfecte dieet of een nieuw trainingsprogramma. Maar…vergeet niet een van de belangrijkste goede voornemens voor 202:  veilig en lekker slapen!

Veilig en lekker slapen is een uitstekend voornemen voor 2022 en helpt je om alle andere voornemens die je dit jaar maakt vol te kunnen houden. Een goede slaap ondersteunt een beter functioneren, een betere volhoudings vermogen en een positievere kijk op het leven. Dit geldt voor jou als ouder en voor je kinderen.

slapen in de slaapwikkel

Hier zijn 6 praktische stappen om de slaap van je hele gezin in 2020 te verbeteren!

Maak van slapen een prioriteit

Zoals je waarschijnlijk al hebt ervaren kan je kindje oververmoeid raken wanneer hij zijn dutje mist. Minder slapen overdag betekent niet dat hij ‘s nachts beter zal slapen. Minder slapen overdag kan ertoe leiden dat je baby ‘s nachts meer wakker wordt en meer kans heeft om’ s morgens vroeg op te staan. Zorg voor voldoende slaap overdag. Niet alleen voor je baby, maar ook voor jezelf!

Ga op tijd naar bed

Op tijd naar bed gaan is de meest praktische manier om voldoende slaap te krijgen. En zoals mijn vader altijd zei: “De uren slaap vóór 24.00 uur tellen dubbel”.

Zorg voor regelmaat

Om het vroeg naar bed ritme te kunnen volhouden is het aan te raden om op vaste tijden te eten en genoeg ruimte over te houden voor knuffeltijd. Neem voldoende tijd voor  de dagelijkse dingen voor het slapen gaan zoals tandenpoetsen, pyjama tijd, voorlezen en knuffelen. Regelmaat geeft rust… niet alleen voor je kinderen, maar ook voor jou!

Sta niet te vroeg op

Wordt je kindje iedere dag wakker om 5.00 uur in de ochtend, en is hij klaar voor de dag, maar jij nog niet? Misschien dat de volgende tips helpen:

  • – Gebruik verduisteringsgordijnen om het vroege ochtendlicht buiten te houden.
  • – Bij jonge baby’s kan een apparaat met baarmoedergeluiden helpen. Ook wel een White noise apparaat genoemd. Deze geluiden geven een vertrouwd en ontspannen gevoel voor je baby en overstemmen geluiden van buitenaf.
  • – Wanneer je kindje jonger is dan 8 maanden kan hij wakker worden van de honger. Een extra nachtvoeding kan helpen, overleg dit altijd met het consultatiebureau of kinderarts.
  • – Voor oudere kinderen kan een slaapwekker uitkomst bieden. Dit is een klokje speciaal gemaakt voor jonge kinderen. Leer je kindje rustig in bed te blijven totdat het wake-up lampje aan gaat.
 

Slapen in de Slaapwikkel

De Snoozzz Slaapwikkel zorgt ervoor dat je baby niet in bed kan ronddwalen of onder het beddengoed kan glijden. De slaapwikkel geeft een geborgen en vertrouwd gevoel, net als in de baarmoeder. Het bevordert een betere nachtrust, niet alleen voor je baby, maar ook voor jezelf!

Zorg goed voor jezelf

Het nieuwe jaar is een goed moment om te starten met goed voor jezelf te zorgen. Een uitgeruste ouder is een gelukkiger en meer geduldige ouder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.