Heb je plannen om een paar dagen of voor langere tijd te gaan varen met je baby? Heb je zelf al heel vaak gevaren maar vind je het spannend hoe dat met zo’n kleintje gaat? Of hij wel slaapt en of het niet gevaarlijk is? We geven je graag een aantal tips waarmee jij onbezorgd instapt.

Slapen op een boot

Een baby aan boord vraagt natuurlijk om wat aanpassingen. Je baby slaapt nog erg veel dus je wilt wel dat hij veilig ligt. Een baby kan gelukkig nog niet klimmen of kruipen maar je wilt natuurlijk niet dat hij uit zijn bedje rolt als de boot schuin hangt. Er zijn een aantal slimme oplossingen voor het slapen:

  • de bak van de kinderwagen; klem deze vast met bijvoorbeeld een slingerzijl
  • een bedje in de punt van de boot
  • een campingbedje als je voldoende ruimte hebt in de kajuit.

Bij onrustig vaarwater blijft ook bij bovenstaande oplossingen het gevaar bestaan dat je kindje uit het bed of door het bed kan rollen.

Onze Snoozzz Slaapwikkel is zeer geschikt om te gebruiken tijdens het slapen op een boot. Met de slaapwikkel ligt je kindje veilig in bed, zonder dat hij uit bed kan rollen, terwijl hij dezelfde geborgenheid voelt als thuis in zijn eigen bedje. En bovendien zonder dat hij weg kan glijden onder het beddengoed of uit bed kan rollen of vallen, zelfs niet bij een hoogslaper. Zo weet je zeker dat je kindje als hij wakker wordt nog op precies dezelfde plek in bed ligt als waar jij hem neergelegd hebt. Dan kunnen jullie lekker doorvaren zonder gevaar voor je kindje, ook op onrustig vaarwater.

De Snoozzz Slaapwikkel Travel past ook om een één persoonsmatras, waardoor je voor je kindje geen speciaal bed of matras mee hoeft te nemen. Een uitstekend alternatief voor een campingbedje dus. Het scheelt bovendien een hoop gesjouw, want de slaapwikkel weegt bijna niets en past in iedere handtas. Dat maakt de Snoozzz Slaapwikkel het ideale slaaphulpmiddel voor op vakantie, ook voor kindjes met reflux!

Op pad!

Heb je een koers gekozen waarbij de boot toch wel erg vaak onder helling is, overweeg dan een andere, gunstigere bestemming die onder halve of ruime wind te bereiken is. Bij harde wind blijf je natuurlijk het liefst in de haven. Een veilig hulpmiddel is tevens erg handig bij manoeuvres als aanleggen, wegvaren en in sluizen. En nu lekker varen, je baby’tje valt waarschijnlijk al in slaap bij de eerste geluiden van de motor!