Tips voor een ontspannen kidsproof vakantie

Oh het wel en wee van vakantie. In de zomer is het waarschijnlijk het meest besproken onderwerp. Waar ga je naartoe? Hoe lang? Weet jij nog iets kindvriendelijks / iets met veel animatie (nee, alsjeblieft geen ‘tsjoe tsjoe wa’ taferelen) of een plek waar veel kinderen komen? Want laten we wel wezen, voor je kinderen had moest je er niet aan denken, maar nu vinden bijna alle ouders het fijn als er ook veel andere (Nederlandse) kinderen zijn op de plaats van bestemming. Want veel kinderen = veel speelkameraadjes = meer rust voor jezelf! Heb je nog geen concrete plannen? Wij geven je graag een aantal handige tips voor een kidsproof vakantie:

kidsproof vakantie

Kindvriendelijke accommodatie
Een kindvriendelijke accommodatie is het halve werk. Wanneer jij niet bang hoeft te zijn dat je kindje zomaar het zwembad in kan lopen omdat er geen hek staat of van de trap kan vallen omdat er geen traphekje in het vakantiehuisje zit, begin je je vakantie al een stuk meer ontspannen.

Wees zuinig op je bagageruimte
Wanneer je kindje nog klein is, horen bijvoorbeeld een kinderstoel, kinderbestek, stopcontactbeveiligers en een campingbedje ook bij een kindvriendelijke accommodatie. Als je die al niet mee hoeft te nemen op vakantie, scheelt je dat al heel wat bagageruimte. Zeg maar gerust het verschil tussen wel en niet meer comfortabel in je auto zitten.

Een slaapwikkel maakt dan ook verschil. Met de Snoozzz Slaapwikkel kan je kindje, vanaf zijn geboorte, in een gewoon bed slapen op vakantie. Veilig en geborgen, zonder het risico uit bed te vallen en zonder dat hij beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid. De slaapwikkel is te gebruiken op ieder eenpersoonsbed, op de boot, in de camper en zelfs op een stapelbed. En hij kost je nauwelijks bagageruimte want hij past in iedere handtas en weegt bijna niets. Geen campingbedje meer nodig!

Animatieprogramma? Niet nodig
Veel ouders denken dat een animatieprogramma onmisbaar is voor kinderen. Maar alleen al de aanwezigheid van een (voor jullie) nieuwe speeltuin kan genoeg zijn voor een week lang euforie. En sommige kinderen vinden het heerlijk om door het bos te banjeren op zoek naar insecten en noten of met een emmertje en een schepje kastelen te bouwen op het strand. Je hebt dus niet veel nodig. Ben je zelf gesteld op je rust? Koop dan voor een paar euro wat nieuw speelgoed en nieuwe boekjes, dan is zelfs een accommodatie zonder animatie voldoende voor je kinderen om plezier te maken.

Buiten de gebaande paden
Heb je een grondige hekel aan bungalowparken waar hordes Nederlanders zich verschansen? Denk dan eens buiten de gebaande paden. Logeer bij een boer en laat je kinderen meehelpen op de boerderij. Of huur een huis van een ander gezin via Airbnb en ontdek een nieuwe stad alsof je er zelf woont.

Table d’hôtes
Kijk je al maanden uit naar de vakantie omdat je echt even moet opladen, en heb je dus helemaal geen zin om tijdens je vakantie ook nog eens te gaan koken? Maar vind je iedere dag uit eten ook weer te duur of niet handig met kinderen? Dan is een ‘table d’hôtes’ misschien wel wat voor jullie. ’s Avonds schuif je er met het hele gezin aan een gemeenschappelijke maaltijd. Daarbij ontmoet je met een beetje geluk andere leuke gezinnen en soms zijn de eigenaren zelfs niet te beroerd om een avondje op de kleine te passen zodat jullie uit eten kunnen!

Vertrouwde spulletjes
Je kindje(s) moet vaak nog wel even wennen aan de nieuwe omgeving. Door zijn eigen knuffeltje(s) mee te nemen en zijn eigen slaapwikkel zorg je voor een vertrouwde omgeving. En door het programma rustig te houden, geef je hem de tijd en mogelijkheid om te wennen.

En heus, ondanks sommige ‘ik-sjouw-me-een-breuk’-verhalen, op vakantie gaan met je kindje(s) is vooral heel erg leuk! Voor langere tijd quality time met je gezin, nieuwe dingen ontdekken die je kindje opeens kan of begrijpt en vooral heeeel veel mooie foto’s schieten. Kinderen zijn echte ontdekkingsreizigers en brengen je op plekken en in contact met mensen die je zelf niet zo snel uit zou hebben gekozen of ontdekt zou hebben. Geniet daarvan!

Wij van Snoozzz wensen je een hele fijne vakantie toe!