Het slapen tijdens de zwangerschap met wat tips makkelijker maken? Het kan, en dat zal een verademing voor je zijn. Veel vrouwen merken dat het slapen aan het einde van de zwangerschap moeilijker wordt. Die buik wordt maar groter en groter… Tja, uiteindelijk gaat die buik niet alleen jou in de weg zitten, maar ook een goede nachtrust! Jij wilt vooral lekker slapen tijdens de zwangerschap en de tips van Snoozzz.com gaan jou daarbij helpen!

Slapen zwangerschap tips: je hebt ze echt nodig!

Waarom heb jij onze slapen tijdens de zwangerschap tips nu echt nodig? Simpel! Als je slecht slaapt aan het einde van de zwangerschap, dan ben je eigenlijk al uitgeput als je je kindje nog ter wereld moet brengen. Wanneer je baby eenmaal geboren is, dan ga je een periode van gebroken nachten tegemoet. Juist dan wil je zo uitgerust mogelijk zijn. Je moet gewoon goed kunnen slapen aan het einde van de zwangerschap en de volgende tips gaan hier zeker voor zorgen. Dan weet je in elk geval zeker dat jij volledig uitgerust een vermoeiende periode in gaat!

1. Ga voor het slapen lekker lang in bad

Als je lekker wilt slapen, dan is het vooral heel belangrijk om alvast voor het slapen gaan te werken aan je ontspanning. Tegenwoordig zijn de dagen druk en stressvol. Je zwangerschap zorgt voor nog extra zorgen. Dit betekent vooral dat het moeilijker is om écht ontspanning te vinden. Neem een lekker lang bad. Van badderen word je loom en daardoor slaap je beter. Verwen jezelf met een fijne badolie, bijvoorbeeld lavendel of oranjebloesem, die je spieren helpt te ontspannen en verlichting geeft. In bad voelt je buik ineens niet meer zo zwaar!

2. Vermijd zaken die je stress bezorgen

Er zijn mensen die zich ineens heel veel zorgen kunnen maken na het zien van het late nieuws op televisie. Er zijn ook mensen die laat op de avond nog even met wat werk aan de slag gaan of een veel te spannend programma kijken. Onder normale omstandigheden kun je dit waarschijnlijk prima handelen, maar nu ben je zwanger en je wilt graag goed slapen! Vermijd alle zaken die je zorgen of stress bezorgen vlak voor je gaat slapen. Leg je telefoon aan de kant, zet de televisie uit en ga lekker even een boek lezen.

3. Eén van de beste slapen tijdens de zwangerschap tips: slaap overdag!

Het ‘mooie’ van het einde van de zwangerschap is dat je in de nacht moeilijk kunt slapen, maar dat je overdag al ‘weg’ bent als je je kussen ruikt. Je lichaam wordt zwaarder belast dan gewoonlijk en je nachten zijn niet zo lang en rustgevend als je gewend bent. Logisch! Eén van de beste slapen tijdens de zwangerschap tips is dan ook om elk moment te pakken om even een dutje te doen. Heb je tussen de middag een uurtje over? Ga even liggen! Na het avondeten last van wat zware ogen? Ga lekker op de bank liggen en sluit je ogen voor een dutje. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je urenlang slaapt overdag, want dit kan je dag/nachtritme verstoren, maar hier en daar een dutje zal je zeker goed doen!

4. Slaap tijdens je zwangerschap op je zij

Slapen wordt vooral aan het einde van de zwangerschap moeilijker. Dit heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met je buik. Deze gaat gewoon in de weg zitten. Het is het best om op je zij te gaan slapen aan het einde van de zwangerschap. Op je linkerzij krijgt je placenta de beste bloeddoorstroming. Op je buik lukt gewoonweg niet meer en op je rug is niet verstandig, omdat er dan te veel gewicht en druk op je bloedvaten komt. Als op je zij liggen ook niet prettig meer voelt, gebruik dan eens een voedingskussen om je buik te ondersteunen. Je kunt je heerlijk om een voedingskussen heen krullen en het uiteinde eventueel zelfs tussen je benen laten rusten. Zo belast je je rug ook minder. Je kunt het kussen ook achter je rug leggen zodat je niet zo snel omrolt.

5. Let goed op wat je drinkt in de avond

Natuurlijk drink je geen alcohol wanneer je zwanger bent, maar alcohol is niet het enige dat je beter kunt laten staan. Wil je beter slapen tijdens de zwangerschap, dan is één van de beste tips om cafeïne in de avond te laten staan. Sterker nog, je kunt het beter vanaf midden middag al laten staan. Cafeïne blijft namelijk relatief lang in je lichaam aanwezig. Daarnaast is het voor je baby ook niet heel rustgevend als je veel cafeïne op een dag tot je neemt. Je baby kan er onrustiger van worden en vooral in de nachten lekker actief zijn, zodat jij niet kunt slapen. Neem in de avond liever een glas warme melk om lekker te kunnen ontspannen. Denk er ook aan dat je in de avonduren niet te veel drinkt, want dan moet je er in de nachten vaak weer meer uit om te gaan plassen. Het is ook altijd wat…

6. Let ook op wat je eet in de avond

Het is ook aan te raden om goed te letten op wat je in de avond eet. Dit geldt niet alleen voor snacks die je eventueel in de avond nog neemt, maar zeker ook voor je diner. Wanneer je avondeten te vet of te pittig is, dan krijg je sneller last van maagzuur en dat staat een goede nachtrust in de weg. Wil je in de avond iets snacken? Neem dan iets lichts, zoals een stukje komkommer. Heb je in de nacht last van misselijkheid of een hongerig gevoel? Dan kan het goed zijn om een lichte snack op of in je nachtkastje te leggen. Dan hoef je in elk geval niet je bed uit om het probleem op te lossen.

7. Zwanger slapen met een voedingskussen

Slapen met een voedingskussen is zeker een goed idee als je zwanger bent. Je bent zwanger en slapeloosheid is wel het laatst wat je kunt gebruiken. Helaas, zwanger en slecht slapen gaat voor veel vrouwen hand in hand, zeker richting het einde van zwangerschap. Ben jij zwanger en ga je slecht slapen de laatste weken? Dan kun je eens met een voedingskussen slapen. Hoe slapen met een voedingskussen je helpt? Simpel! Je ligt lekkerder, je ontlast je lichaam beter en je voelt je comfortabeler. Je kunt door te slapen met een voedingskussen rugpijn voorkomen of verlichten, wat ook heel prettig is. Natuurlijk kun je zelf met een goed voedingskussen testen wat voor jou écht het meest comfortabel is om gewoon lekker te slapen aan het einde van je zwangerschap.

Slapen zwangerschap tips: kun jij nog aanvullen?

Met onze ‘slapen zwangerschap tips’ zorg je er gemakkelijker voor dat je aan het einde van de zwangerschap toch van een zo goed mogelijke nachtrust geniet. Veel aanstaande moeders ontdekken tijdens het einde van de zwangerschap nog andere manieren om lekkerder te kunnen slapen. Wij horen deze tips natuurlijk graag, zodat wij onze slapen zwangerschap tips aan kunnen vullen voor andere aanstaande moeders. Neem gerust contact met ons op als jij nog een goede tip hebt!