Ga jij binnenkort voor het eerst vliegen met je baby? Dat is natuurlijk een spannend moment! Daarom geven wij je graag een aantal tips over hoe je die eerste vlucht met je kleintje relaxt beleeft.

Goede tas tijdens de vlucht

Een extra passagier om mee te nemen, betekent ook extra bagage. Omdat een baby tot 2 jaar nog geen eigen vliegtuigstoel krijgt, tenzij je die eentje boekt, mag je geen extra bagage voor hem of haar meenemen. Handbagage tot 10 kg is vaak geen probleem, als het maar verzorgingsspullen voor de baby zijn.

Pak je tas zorgvuldig in zodat je alles wat je nodig zou kunnen hebben gemakkelijk kunt pakken. Luiers zijn natuurlijk onmisbaar. Ook extra kleding voor je baby en voor je zelf, voor als de kleine gespuugd heeft, mag niet ontbreken. Wat nieuwe speeltjes doen het ook altijd goed. Babyvoeding is over het algemeen geen probleem als je met een baby reist. Informeer hier altijd even naar bij je vliegtuigmaatschappij. De Snoozzz luiertas is een ideale reistas! De losse organizer met 8 verschillende vakjes, van thermovak tot een met rist afsluitbaar vakje, keykoord en natuurlijk een verschoningsmatje maakt deze luiertas helemaal compleet.

Buggy

Een lichtgewicht buggy tot 10 kg mag je meestal tot aan het vliegtuig meenemen. Een kinderwagen moet je bij de incheckbalie achterlaten. Neem in dat geval een handige draagdoek voor je baby mee.

Oren klaren van je baby

Tijdens het opstijgen en dalen kun je last krijgen van je oren. Je kindje dus ook. Zorg ervoor dat je op dat moment een flesje melk, borstvoeding of iets te eten paraat hebt. Door te kauwen wordt de druk in je oren verlaagd. Een speen helpt ook. Aan de stewardess kun je eventueel om heet water vragen om de fles aan te maken. Geef dit al op tijd aan.

Bassinet

Bij sommige maatschappijen is het mogelijk een bedje of bassinet (gratis) bij te boeken. Dat is een soort mandje dat aan de wand voor je wordt gehangen en waar je baby in kan slapen. Zo heb jij je handen even vrij. Omdat in het vliegtuig de airco vaak vol aanstaat, is het fijn een extra dekentje of badcape mee te nemen. Is er geen bassinet meer beschikbaar? Er zijn ook allerlei andere handige hulpmiddelen beschikbaar, zoals een opblaasbaar matrasje voor in het vliegtuig.

Eten en drinken tijdens de vlucht

Je kindje krijgt in het vliegtuig geen eten omdat je voor hem geen stoel betaald hebt. En als je al iets krijgt, is dat vaak net niet wat je kindje lekker vindt. Neem dus zelf voldoende te eten mee. Omdat de lucht in het vliegtuig droger is, is het ook belangrijk voldoende te drinken. En zorg voor voldoende spuugdoekjes, deze heb je nooit genoeg!

Heeft je vlucht vertraging, dan is het goed om te weten dat er op Schiphol een speciale Babycare Lounge is waar je je baby kunt verschonen en zelfs in bad kunt doen en in bed kunt leggen.

Plan de eerste dagen op je nieuwe bestemming niet te vol om je baby te laten wennen aan de nieuwe plek, de temperatuur en eventueel de jetlag. En vergeet niet de Snoozzz Slaapwikkel Travel mee te nemen! Zo kan je baby ook in een éénpersoonsbed slapen, voor als het campingbedje niet erg fris meer is. En probeer vooral niet te veel te stressen, je baby pikt dit meteen op. Zolang jij je niet druk maakt en vol goede moed aan de vakantie begint, doet je kindje dat vast ook. Veel plezier alvast!