Als je baby net geboren is, is alles nog nieuw en spannend. Hoe hou ik hem het beste vast? Hoe vaak moet ik hem voeden? Oh hij huilt, wat moet ik doen?? Wanneer je baby´tje in deze gure dagen geboren wordt, maar ook bij alle andere temperaturen, zul je je ook afvragen of hij het niet te warm of te koud heeft en hoe je hem het beste op temperatuur kunt houden. Te koud is natuurlijk niet fijn voor je baby maar te warm is ook weer niet goed. Ehm…mag ik er een handleiding bij misschien…? Wij geven je graag een aantal bruikbare tips waar je direct mee aan de slag kunt in de kraamweek.

Temperatuur in het kamertje

De eerste dagen is het belangrijk de temperatuur in het kamertje van je baby overdag rond de 20/21 graden Celsius te houden en ´s nachts rond 19 graden Celsius. Daarna kun je het langzaam afbouwen naar 17 graden Celsius. Ben je nog van plan om een newborn fotoshoot te doen? Stook het kamertje dan lekker warm voor de shoot als je je baby ook zonder kleren fotografeert. Bij een te koude temperatuur zal hij ook nog eens eerder plassen!

Beddengoed en kruiken

Dat is altijd een lastige, welk en hoeveel beddengoed heeft een baby´tje nodig? Een pasgeboren baby leg je eigenlijk altijd in bed met de kleertjes die hij overdag ook aan had. In de herfst en winter kun je een lakentje en 2 dekentjes gebruiken. Ook in de zomer is dit vaak nog nodig omdat je baby het de eerste dagen snel koud krijgt. Eventueel kun je kruiken gebruiken wanneer je baby het moeilijk vindt om op temperatuur te blijven. Je voelt dat goed in het nekje van de baby. Let altijd goed op dat de kruiken goed dicht zijn. Leg de kruiken voor het slapengaan onder de dekens en als je baby in bed ligt eventueel aan de zijkant op de deken. Gebruik altijd een kruikenzak of hydrofiele luier om de kruik heen.

Je baby warmhouden met een slaapwikkel

Gebruik de Snoozzz Slaapwikkel. Dit is niet alleen handig om je baby op zijn plekje te laten liggen in bed, maar zorgt er ook voor dat je kindje niet de dekentjes van zich af kan trappelen. Doordat de slaapwikkel gemaakt is van katoen kan je hem ook gebruiken in de zomer.

Kleding om je baby warm te houden

Laat je baby in de kraamweek een luier, romper, broek, truitje, sokken en muts dragen. Wanneer je baby uit bed is, sla dan een lekker warme badcape om zodat hij het niet koud krijgt. Je baby´tje ligt eigenlijk de hele dag stil dus krijgt het sneller koud. Sla deze ook altijd direct om wanneer je baby uit bad komt.

Met bovenstaande tips en een lieve kraamverzorgster kom jij die eerste kraamweek wel door zonder bang te zijn dat je baby het te warm of te koud heeft!