Wil je zelf een kraammand maken? Dan weet je natuurlijk zeker dat je echt een uniek cadeau geeft met leuke dingetjes voor de baby en / of de kersverse moeder. Je kunt zelf een kraammand maken met een verzameling van leuke items. Snoozzz geeft je graag een aantal leuke ideeën en tips voor als jij zelf een kraammand wilt maken.

Een kraammand maken: wat heb je nodig?

Allereerst is het goed om de basis van je kraammand aan te schaffen. Je weet dan precies hoe groot je de kraammand uiteindelijk wilt maken en hoe je deze op een leuke manier kunt vullen. De basics die je nodig hebt zijn:

 • Leuke mand, schaal of emmer om alles in te stoppen
 • Felicitatiekaartje of een naamkaartje voor de baby
 • Doorzichtige folie om het geheel in te pakken
 • Lintje in blauw, roze of een andere kleur om de folie dicht te knopen

Wat doe je allemaal in de kraammand?

Nu je de basis compleet hebt weet je precies hoeveel ruimte je in de mand hebt om deze te vullen met cadeautjes. Ditzelfde geldt uiteraard wanneer je hebt gekozen voor het gebruik van een emmer of een schaal. Dit is natuurlijk net wat je zelf het leukst vindt. Wil jij de kraammand maken met vooral leuke, kleinere cadeautjes? Dan kun je onder meer denken aan de volgende kraamcadeautjes:

 • Speen
 • Speenkoord (met naam)
 • Rompertjes
 • Flesje
 • Knuffeltje
 • Slabbetje
 • Bijtring
 • Badeend
 • Schoentjes

Een uniek kraammandje maken: onze 5 tips!

Wil jij echt een unieke kraammand maken en ben je op zoek naar de leukste kraamcadeautjes om jouw kraammandje mee te vullen? Dan helpen wij je natuurlijk graag op weg. Wij geven je graag 5 tips voor leuke en unieke items om aan je kraammandje toe te voegen.

1. Een slaapwikkel voor de baby

De ene baby is de andere natuurlijk niet. Het ene kindje slaapt gemakkelijk de hele nacht door, terwijl de andere baby blijft draaien en woelen, waarbij de baby regelmatig wakker wordt. Je kunt de slaap van een baby bevorderen door een slaapwikkel te gebruiken. Hiermee kan direct effectief worden voorkomen dat het kindje op de buik draait in de slaap, wat voor veel ouders een echte geruststelling is. Een fijn voordeel van de slaapwikkel is ook wel dat deze voor ongeveer 24 maanden gebruikt kan worden. Zowel de ouders als de baby hebben er dus lange tijd plezier van.

2. Een heerlijk zacht speendoekje

We weten natuurlijk allemaal dat baby’s houden van alles wat lekker zacht aanvoelt. Baby’s houden van het gevoel van zachte stof op de huid en vinden het prettig om te knuffelen met de zachte dingen die zij om zich heen aantreffen. Met het oog hierop is het zeker ook een leuk idee om een speendoekje aan je kraammand toe te voegen. Onze speendoekjes zijn heerlijk zacht, gemaakt van teddy, en ze zijn in meerdere varianten beschikbaar. Daarnaast zijn ze voorzien van een handig speenkoord.

3. Een heerlijk zachte babydeken

Heb jij een kraammand van wat groter formaat gekozen en zoek je naar de ideale ‘bodem’ van de kraammand? Dan kun je kiezen voor een heerlijk zachte babydeken voor de baby. Deze deken is lekker zacht en kan op veel manieren worden gebruikt. De babydeken kan overal mee naartoe, voelt heerlijk zacht aan en kan ook worden gebruikt als speel- of knuffelkleed. Wil je meer multifunctionele cadeautjes toevoegen aan de kraammand? Dan zijn de lekker grote hydrofiele doeken ook ideaal. Deze kunnen onder meer worden gebruikt als droogdoek na het badderen of om de baby lekker in te wikkelen voor een optimaal gevoel van geborgenheid.

4. Een lekker groot speelkleed

Hoe ouder de baby wordt, hoe meer deze wil gaan ontdekken. Dan is het natuurlijk heerlijk om een lekker groot speelkleed voor de baby te hebben. Onze speelkleden zorgen voor veel speelplezier en zorgen voor een stimulering van de ontwikkeling van de baby. Het speelkleed is groot, dus ook dit is een ideaal cadeau om te gebruiken als ‘bodembedekking’ voor je kraammand.

5. Een comfortabele badcape

Het in bad doen van de baby is altijd een mooi moment voor zowel ouders als de baby. Het warme water is een heel nieuwe ervaring voor de baby en de meeste baby’s kunnen heerlijk ontspannen in een badje. Dan is niets zo prettig als dezelfde warmte en geborgenheid voelen na het badderen. Een badcape is dan ook een ideale toevoeging als je zelf een kraammand gaat maken. Onze badcapes zijn lekker warm, heerlijk zacht en optimaal absorberend.

Zelf een kraammand maken is genieten!

Niets is leuker dan een uniek en persoonlijk cadeau geven aan kersverse ouders en de baby. Het is dan ook echt genieten om zelf een kraammand te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en je maakt er vanzelf iets heel moois van! Natuurlijk ben je bij ons altijd welkom voor de leukste cadeautjes om het kraammandje mee te vullen. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!