Je kent vast wel die dagen wanneer de klok wordt verzet en alles een beetje in de war lijkt te raken. Dit kan een hele uitdaging zijn, vooral als het gaat om je baby en slapen. Voor baby’s kan zelfs een kleine verandering in het slaappatroon grote gevolgen hebben. Denk maar aan hoe lastig het kan zijn als je kleintje zijn normale ritme kwijtraakt. Een uurtje verschil lijkt misschien niet veel voor ons, maar voor een baby die gewend is aan vaste tijden kan dit behoorlijk verwarrend zijn. Het kan ervoor zorgen dat ze moe worden, humeurig worden en problemen krijgen met slapen. En laten we eerlijk zijn, als je baby niet goed slaapt, heeft dat ook invloed op jou als ouder. Maar geen paniek, we hebben wat handige tips om je te helpen je kleintje door deze tijd te loodsen.

Waarom is de overgang van wintertijd naar zomertijd lastig?

De klok verzetten lijkt misschien niet zo’n big deal, maar het kan behoorlijk verwarrend zijn voor de interne klok van je baby. Dat interne klokje bepaalt wanneer het tijd is om te slapen en wakker te worden, en het wordt beïnvloed door dingen zoals licht en donker.

Tips voor een soepel overgang van wintertijd naar zomertijd

Gelukkig zijn er verschillende stappen die jij als ouder kan nemen om je baby te helpen zich aan te passen aan de tijdverandering en slaapproblemen te minimaliseren. Hier zijn enkele nuttige tips:

1. Speel met Licht

Licht is superbelangrijk voor het slaap-waakritme van je baby. Dus, dim de lichten een beetje voor bedtijd om te helpen ontspannen, en zorg ‘s ochtends voor wat fel licht om wakker te worden.

2. Doe het rustig aan met de bedtijd

In plaats van plotseling de bedtijd te veranderen, probeer het geleidelijk aan te doen. Verzet de bedtijd elke avond een beetje meer in de dagen voor de tijdverandering

3. Houd vast aan een routine

Baby’s houden van voorspelbaarheid, dus probeer tijdens deze verandering een vast schema aan te houden. Het helpt ze zich veilig en comfortabel te voelen. Wanneer je al een slaaphulpmiddel gebuikt, blijf dit dan vooral gebruiken.

4. Wees Geduldig

Slaapveranderingen kunnen lastig zijn, maar blijf kalm en geduldig. Geef je baby de tijd om zich aan te passen, en wees bereid om je aanpak aan te passen als dat nodig is.

Help je baby ontspannen en geniet van de Zomertijd!

De overgang van wintertijd naar zomertijd kan een beetje rommelig zijn, maar met wat geduld en een paar slimme trucjes, kun je je kleintje helpen er doorheen te komen. Onthoud gewoon: licht speelt een grote rol, neem het rustig aan met de veranderingen, houd een routine aan en wees geduldig. Voor je het weet, zal je baby zich weer helemaal thuis voelen in het nieuwe schema!
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit artikel

Uitvoerig getest op veiligheid en comfort.

Gratis verzenden vanaf € 50 in NL en BE.

Duurzame producten van premium kwaliteit.

Voor 22:00 besteld binnen twee dagen in huis.

Meld je nu aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze handige tips, trucs en aanbiedingen rechtstreeks in je inbox!