Veel ouders vragen zich af wat nu precies de voordelen van een babynestje zijn, en dat is ook logisch. Steeds vaker horen we namelijk dat het hebben van een babynestje ‘essentieel’ is voor de baby, maar we horen veel minder vaak waarom dat dan zo zou zijn. Het babynestje is echt helemaal van nu. Jaren geleden hadden we er eigenlijk nog niet van gehoord. Hoe komt het dan een vrij nieuwe toevoeging aan de babyuitzet binnen zo korte tijd zó populair wordt? Ja, dat heeft inderdaad vooral te maken met de voordelen van een babynestje. Snoozzz.com geeft je graag inzicht in deze belangrijke voordelen, zodat jij een duidelijk beeld hebt van wat het nu precies is en waarom ook jij er eentje nodig hebt!

babynestje Snoozzz teddy newborn baby

Wat is een babynestje nu eigenlijk?

Laten we bij het begin beginnen, want wat is een babynestje nu eigenlijk? Een babynestje kan het makkelijkst worden omschreven als een draagbaar bedje voor je kindje. Er zijn verschillende soorten constructies en ze worden ook aangeboden onder verschillende namen. Zo worden ze niet altijd babynestjes genoemd, maar ze staan ook wel bekend onder de termen ‘baby cocon’ en ‘baby pod’. Er zijn varianten zonder zijkanten en er zijn modellen met opstaande zijkanten, waardoor je je baby er gemakkelijk in kunt kantelen als dat nodig is. De babynestjes met opstaande randen zijn het meest veilig voor je baby en het meest praktisch voor jou als ouder.

Wat is het doel van een babynestje?

Je kunt het babynestje op veel verschillende manieren gebruiken en dat is direct één van de meest praktische voordelen van een babynestje. Het belangrijkste doel van het hebben van een babynest is wel dat je een veilige plek buiten de wieg kunt creëren als je je handen zelf even ergens anders voor nodig hebt. Je baby blijf veilig in het nestje liggen. Daarnaast kun je het babynestje gemakkelijk optillen als je baby erin ligt en zo eenvoudig met je meenemen door heel het huis als je dat wilt. In het begin zal je baby veel slapen en daarvoor is een fijne en veilige slaapplek nodig. Deze wordt gemakkelijk altijd en overal gecreëerd met het babynestje. Het is dus ook een belangrijk doel dat je altijd een comfortabele en veilige slaapplek bij de hand hebt.

De belangrijkste voordelen van een babynestje

Tijd om eens te kijken naar de belangrijkste voordelen van een babynestje, want dat zijn er aardig wat. Het babynestje biedt voordelen voor de baby, maar ook voor ouders. Wij geven je graag inzicht in de 5 belangrijkste voordelen van een babynestje.

1. De hoes is afneembaar en wasbaar

Het babynestje is in de meeste gevallen een plek waar je baby veel tijd in door zal brengen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat het altijd lekker schoon en fris is. Daarnaast kennen we allemaal de ‘ongelukjes’, zoals door reflux bij je baby. Het fijne van een babynestje is dat deze geleverd wordt met een hoes die afneembaar en wasbaar is. Je verwijdert de hoes snel wanneer dat nodig is en kunt deze gewoon in de wasmachine wassen. Zo hoeft het je geen moeite te kosten om het babynestje lekker fris te houden voor je kleintje.

2. Het babynestje kan makkelijk overal mee naartoe

Voorheen was het heel gewoon. Als jonge ouders de deur uit moesten voor een dag bij familie mét de baby, dan moest er ook een compleet campingbedje mee. Super onhandig! Eén van de belangrijkste voordelen van een babynestje is wel dat deze licht van gewicht is en gemakkelijk wordt opgerold om compact mee te nemen. Vouw het babynestje dubbel en het past zelfs in de kinderwagenmand! Het babynestje wordt de favoriete plek van je baby en het is heel fijn als je deze gewoon altijd en overal gemakkelijk mee naartoe kan nemen.

3. Praktisch voor overal in huis

Je kunt een babynestje in een ledikantje leggen, in de box plaatsen of gewoon op de bank of op de grond. Dat is het praktische van een babynestje. Waar in huis je ook bent, je kun het babynestje altijd bij je in de buurt plaatsen. Zo is je baby altijd dichtbij en weet je zeker dat je baby lekker in alle comfort kan loungen of slapen.

4. Het babynestje verhoogt de veiligheid

Je baby wil af en toe ook spelen en ontdekken. Daarbij ontwikkelt je kindje zich dagelijks en van het ene op het andere moment kan je kindje zich omrollen. Eén van de belangrijkste voordelen van een babynestje is dat het de veiligheid voor je kindje verhoogt. Je kindje kan lekker spelen in het nestje en goed actief zijn, maar er ontstaat geen risico op vallen of omrollen. Het babynestje is heerlijk zacht en vormt echt een beschermrandje om je baby heen. Natuurlijk is het wel altijd belangrijk om je baby in de gaten te houden, ook als deze in een babynestje ligt. Daarnaast is het van belang dat je je kindje op de rug in het nestje legt.

5. Je baby voelt zich veilig

Veiligheid is heel belangrijk voor jou als ouder, maar het is voor je baby natuurlijk ook belangrijk dat hij of zij zich veilig voelt. Je kindje heeft 9 maanden lang in een optimaal veilige, warme en comfortabele omgeving ‘gewoond’. Na de geboorte is deze omgeving ineens een stuk groter en kouder geworden. Veel baby’s kunnen dit in het begin lastig vinden en zich wat onveilig voelen. Eén van de belangrijkste voordelen van een babynestje voor de baby zelf is dan ook dat het een gevoel van veiligheid en geborgenheid biedt.

Ontdek de voordelen van een babynestje zelf

Het babynestje biedt echt tal van voordelen voor zowel de ouders als de baby. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer jonge ouders het babynestje als essentieel zien in de babyuitzet. Ontdek de voordelen van een babynestje zelf. Je kunt bij ons een fijn babynestje kopen van de beste en meest zachte kwaliteit. Wil je eerst meer informatie, advies of heb je nog vragen over het babynestje? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit artikel

Uitvoerig getest op veiligheid en comfort.

Gratis verzenden vanaf € 50 in NL en BE.

Duurzame producten van premium kwaliteit.

Voor 22:00 besteld binnen twee dagen in huis.

Meld je nu aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze handige tips, trucs en aanbiedingen rechtstreeks in je inbox!