Een baby uitzetlijst is natuurlijk onmisbaar, zeker als je voor het eerst zwanger bent. Je wilt niets over het hoofd zien, maar je weet ook dat een babyuitzet niet zomaar compleet is. Veel moeders beginnen al met het bij elkaar sprokkelen van alle benodigdheden voor de baby vanaf het moment dat zij weten dat ze een kindje verwachten. Dat is zeker een goed idee! Een goede lijst met benodigdheden voor de baby helpt je om langzaamaan alles af te strepen wat je nodig hebt. Snoozzz.com helpt je natuurlijk graag om je babyuitzet compleet te maken. Daarom geven wij je een handige baby uitzetlijst, verdeeld in handige categorieën.

Babyuitzet: inrichting van de babykamer

Een babykamer moet op de eerste plaats vooral aan de behoeften voldoen. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de babykamer goed past bij je persoonlijke smaak. De tijd waarin alle babykamers roze of blauw waren is definitief voorbij. Het is belangrijk dat je de babykamer een sfeer geeft waar jij heel blij van wordt. Daarnaast heeft een babykamer natuurlijk minimaal een aantal basismeubels nodig. Deze vind je hieronder:

 • Ledikant of wiegje
 • Kledingkast
 • Commode
 • Stoel
 • Nachtlampje

Baby benodigdheden lijst: verschonen

Vanaf het allereerste moment heeft je kindje natuurlijk luiers nodig. Dit is dan ook iets dat je niet vergeet. Toch, bij het verschonen van je baby komt meer kijken dan alleen het wisselen van luiers. Je hebt voor je babyuitzet dan ook meer nodig dan enkel luiers in het juiste formaat. Onderstaande baby uitzetlijst bevat alles wat je nodig hebt op het gebied van verschonen van je baby.

 • Voldoende (wasbare/wegwerp) luiers
 • Luieremmer
 • Aankleedkussen inclusief 2 hoezen
 • Voldoende billendoekjes
 • Verzorgende luierzalf

Kleding benodigdheden voor je baby

Natuurlijk is het belangrijk dat je je baby vanaf het eerste moment goed kunt kleden. Je hebt dan ook een minimaal aantal van diverse kledingstukken nodig. Dat je veel moet gaan wassen de komende tijd, dat is natuurlijk wel zeker. Toch kun je er zeker ook rekening mee houden dat veel mensen die op kraambezoek komen kleding cadeau zullen doen. Je hoeft dus zelf niet eindeloos veel kleding te kopen in de meeste gevallen. Een goede babyuitzet op het gebied van babykleding bestaat uit het volgende:

 • 7 rompertjes
 • 7 broekjes
 • 7 shirtjes
 • 7 truitjes
 • 4 paar sokjes
 • 2 mutsjes
 • 1 vestje
 • 1 jasje

Baby benodigdheden lijst voor een goede verzorging

Je babyuitzet heeft natuurlijk ook de nodige producten nodig op het gebied van verzorging. Zo kun je denken aan voldoende monddoekjes / spuugdoekjes en zachte slabbetjes, maar natuurlijk ook aan hydrofiele doeken. De lijst benodigdheden voor je baby op het gebied van babyverzorging is natuurlijk langer. Hieronder vind je de complete baby uitzetlijst voor een goede babyverzorging.

 • Digitale thermometer
 • Badthermometer
 • Setje babywashandjes
 • 2 badcapes
 • Babyborstel of kam
 • Setje nagelvijltjes
 • Vitamine D
 • Vitamine K
 • Fopspeen
 • Zachte babyolie
 • Zeepvrije wasgel of babybadolie
 • 50+ zonnebrandcrème voor baby’s

Baby uitzetlijst voor lekker slapen

Op de lijst benodigdheden voor je baby staat natuurlijk ook alles wat je nodig hebt om je kindje een fijne nachtrust te bieden. Een goede slaap is belangrijk voor je baby. Het is hierbij niet alleen belangrijk om te zorgen voor een goede basis, maar ook voor de juiste middelen die ervoor zorgen dat je baby zich veilig en geborgen voelt. Hieronder vind je de baby uitzetlijst voor lekker slapen.

Baby benodigdheden lijst voor het voeden

Je hebt de juiste middelen nodig voor het voeden van je baby. Natuurlijk heb je hierin meerdere mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om je baby borstvoeding te geven, om je baby flesvoeding te geven of om een combinatie van beide te maken. In alle gevallen heb je hiervoor de juiste baby benodigdheden nodig. Hieronder vind je de baby uitzetlijst voor het voeden van je kindje, verdeeld in twee categorieën:

Flesvoeding:

 • De juiste flesvoeding
 • 2 flesjes
 • Minimaal 4 speentjes
 • Doseerbakje
 • Flessenborsteltje
 • Flessenwarmer

Borstvoeding:

 • Minimaal 2 voedingsbeha’s
 • Een goede borstkolf
 • Zoogkompressen
 • Bewaarzakjes voor moedermelk
 • Een comfortabel voedingskussen
 • Verzorgende tepelzalf

Maak je baby uitzetlijst compleet

We zijn inmiddels al een heel eind op weg om jouw baby uitzetlijst compleet te maken met alle baby benodigdheden die je nodig hebt. Natuurlijk blijft een deel van de baby uitzetlijst ook altijd persoonlijk. Zo willen sommige ouders knuffeltjes hebben voor de baby, terwijl andere ouders dit juist niet willen. Uiteraard maken jullie hierin zelf de nodige keuzes. Met onderstaande baby uitzetlijst kunnen jullie de babyuitzet echt compleet maken.

 • Kraampakket voor de bevalling
 • Luiertas
 • Reiswiegje of campingbedje
 • Box met goed boxkleed
 • Babynestje
 • Babyfoon
 • Autostoeltje / Maxi Cosi
 • Wipstoeltje
 • Speelkleed
 • Kinderwagen
 • Babybadje of Tummy Tub
 • Draagdoek of draagzak

Jouw babyuitzet online bestellen bij Snoozzz.com

Heb je jouw baby uitzetlijst helemaal compleet? Dan kun je natuurlijk lekker gaan shoppen. Als je op tijd begint, dan heb je voldoende tijd om gewoon lekker te snuffelen en te ontdekken wat je wel of juist niet wilt. Natuurlijk kun je bij ons ook een deel van jouw babyuitzet online bestellen. Wij hebben de leukste babybenodigdheden en -producten voor je klaarstaan in onze webwinkel. Bestel voordelig en wij zorgen voor een snelle verzending, zodat jij weer wat dingetjes van je baby uitzetlijst af kunt strepen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit artikel

Uitvoerig getest op veiligheid en comfort.

Gratis verzenden vanaf € 50 in NL en BE.

Duurzame producten van premium kwaliteit.

Voor 22:00 besteld binnen twee dagen in huis.

Meld je nu aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze handige tips, trucs en aanbiedingen rechtstreeks in je inbox!