Zodra mensen weten dat je zwanger bent, komen ze meteen met allerlei handige lijstjes op de proppen. Nou ja handig…het zijn vaak enorme waslijsten. Heb je dat echt allemaal nodig? En wat is het eigenlijk allemaal? Ook een voedingskussen kom je op deze lijstjes tegen. Onmisbaar natuurlijk tijdens je zwangerschap, tijdens het voeden en als ondersteuning na de zwangerschap, maar als je je nog niet echt verdiept hebt in al die babyspullen, hoe weet je dan welke je het beste kunt kopen? Immers, het ene voedingskussen is het andere niet. Daarom leggen we je graag de verschillen tussen de meest populaire voedingskussens uit.

Soorten voedingskussens

Wat betreft de vorm heb je de keuze uit meerdere varianten. Een groot kussen kun je zowel tijdens je zwangerschap als tijdens het voeden gebruiken. Door het kussen als een slang of halve cirkel om je heen te leggen, kun je al tijdens je zwangerschap heerlijk slapen. Zo worden je rug en nek wat ontlast en ligt die grote buik minder in de weg. Het kussen geeft al tijdens de zwangerschap ondersteuning zodat lopen, zitten en liggen gemakkelijker gaat en pijn voorkomen wordt.

Met een voedingskussen dat bijna zo lang is als je zelf bent, kun je jezelf er heerlijk omheen krullen. Het kussen biedt op deze manier steun aan je hele lichaam. De onderkant klem je eventueel tussen je benen, je hoofd rust op het middenstuk. Je hebt dus geen hoofdkussen meer nodig!

Ook bij het voeden is een groot voedingskussen erg praktisch. Je kunt je arm ondersteunen en je baby op de juiste manier aanleggen als je borstvoeding geeft. Of wanneer je een tweeling moet voeden of na een keizersnede kan het fijn zijn het voedingskussen als extra ondersteuning te hebben. 

Ook wat betreft vulling is er veel variatie:

  • Piepschuimballetjes: deze zitten vaak ook in een zitzak. Het nadeel van goedkope piepschuimballetjes is dat ze wat geluid maken als je beweegt of draait. Daarnaast zijn ze statisch en plakken ze sneller aan elkaar bij veelvuldig gebruik.
  • Polyestervezels: zacht en comfortabel alleen kun je er sneller van gaan zweten omdat polyestervezels minder goed ademenMemory foam of traagschuim: erg stevig schuim dat de vorm aanneemt van je lichaam. Het geeft minder druk op bepaalde lichaamsdelen. Het nadeel is vaak dat memory foam kussens hun hitte minder goed kwijt kunnen.
  • Eps microkorrels: Snoozzz maakt gebruik van extra kleine eps microkorrels voor haar voedingskussens. Vulling die goed ademt en veel comfort geeft. Ze zijn gevuld met lucht waardoor ze minder snel indeuken. Ze maken vrijwel geen geluid, bieden veel steun en zijn super licht.

Kies vooral wat jou het fijnste lijkt, want jij bent degene die er op moet liggen of steunen. Heb je nog vragen of zou je graag meer informatie willen? Neem dan gerust contact met ons op!

Een voedingskussen is hetzelfde als een zijslaapkussen, borstvoedingskussen of een zwangerschapskussen. Het zijn verschillende termen voor hetzelfde product.

Deel dit artikel

Uitvoerig getest op veiligheid en comfort.

Gratis verzenden vanaf € 50 in NL en BE.

Duurzame producten van premium kwaliteit.

Voor 22:00 besteld binnen twee dagen in huis.

Meld je nu aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze handige tips, trucs en aanbiedingen rechtstreeks in je inbox!